0 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Tutorial : Cara Tukar kepada BlogSkin

Di Taip Laju-laju Pada 3 Februari 2012

Assalamualaikum semua.

Lama juga tak menulis ni ? Menghilang kejap. Biasalah. Internet ada masalah and banyak pulak kerja kena buat. Busy busy busy.

So, tujuan ieka mencuri-curi masa lapang petang ini adalah untuk menulis sebuah tutorial khas untuk someone yang dah tinggal note di Cbox ieka. Katanya, nak tahu macam mana nak Tukar Ke BlogSkin.

So simple. Maybe ada yang kata, eleh, itu pun nak tanya. Tak pe. Tak salah kita saling mengajar kan.

First and foremost, log in ke Blogger.com then pergi ke Dahsboard.

Klik pada template. Then scroll sampai ke bawah sekali. Klik pada Revert to Classic Template.

Lepas tu, automatically akan bertukarlah wajah page template korang. Scroll down, tengok kat bawah tu ada text box besar. Itulah tempat korang paste coding untuk BlogSkin.

Korang boleh pilih sama ada nak buat sendiri or just download daripada orang lain.

Paling mudah, pergi ke BlogSkin.com since kat situ ada banyak gila BlogSkin. Kalau malas, just klik pada page Goodies kat atas ni, then tengok la antara BlogSkin yang ieka pernah buat.

Feel free to download.

That's all. Harap membantu. Ciao <3

Nota:
Kalau korang nak ieka buatkan BlogSkin untuk korang, sila buka page Order. =)

No comments: