2 Orang Jiran Sebelah Sibuk

TUtorial : Cara Letak Question Form Dalam Page Blog

Di Taip Laju-laju Pada 24 Februari 2013

Assalamualaikum semua. Lama gila tak update. So sorry sorry. Banyak sangat benda nak buat. So, nk online pun rasa malas.

So, hari ini sementara masih ada kesempatan, ieka nak buat tutorial yang di request oleh someone, beberapa kurun lepas. Hikhik. Tajuknya adalah Cara Letak Question Form Dalam Page Blog.

Cara mudah, tak sepanjang tajuk. So, get ready. =)

1. Click | SINI | untuk ke website tersebut.

2. Korang kena sign up tau. Untuk free user, dia cuma bagi kita buat satu form je dalam satu satu masa. So, kalau banyak duit and rasa nak guna banyak form, silalah bayar diorang.

3. Ikut semua arahan diorang. Jangan risau, semua ada di tulis dekat situ.

4. Di akhir proses membuat form, copy semua code yang dia bagi and paste di mana-mana korang suka. Maksudnya, paste di bahagian HTML page kalau nak buat dekat page, dekat HTML post kalau nak letak kat post entry.

4. Publish or save. Setel.

Senang kan. Itu aja. Ada banyak site yang sediakan perkhidmatan feedback form macam ni. Kalau rajin nak explore, silakan. Sebab ada yang tawarkan yang better. Itu aja. Cya !

Nota:
Kepada tutorial request and blogskin request yang lain, minta bersabar eh. Ieka busy !!!!

2 comments:

Meyra John said...

Mari join sini. ^^

http://meyrajohn.blogspot.com/p/jointhiscontest.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/sky-skype-skyping-by-selalulalu.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/tumblring-time-by-selalulalu.html

http://meyrajohn.blogspot.com/2013/02/mencari-blogger-and-instagrammer-yang.html

Thanks. ^^

NuraisYah said...

Thanks sesangat . Em buat ni kena bayar tak ?