3 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Masalah Gambar Follower Tak Naik di Google+

Di Taip Laju-laju Pada 30 November 2012
Alhamdulillah. Akhirnya berjaya jugalah setelah bertungkus lumus sekian lama. Lama ke ? Tak la lama sangat.

Penat betul nak cari sebab kenapalah gambar manusia dalam circle ieka di Google+ account tak naik pun padahal dah ada beberapa manusia yang dah add ieka.

Selongkar punya selongkar punya selongkar punya selongkar - berapa banyak selongkar daaa - akhirnya jumpa juga.

Memang dah nak sampai ke tahap nak putus asa dah. Give up tahap. Macam nak renyuk-renyuk je monitor ni sebab tak jumpa macam mana nak buat bagi ada juga gambar diorang ni.

Nasib baiklah ada support sikit dari manusia yang tengah guna komputer dekat sebelah ni, Cik Shafiqah. Kejap-kejap dia tanya. At least rasa macam terlepas la sikit beban bila lepas sikit kat dia kan.

And kakak sulung ieka pun call juga. Dia bagitahu anak dia, a.k.a. anak sedara ieka yakni Adam teringat dekat ieka. Suara budak tu dalam phone honestly comel bangat !!

Tahu tak apa masalahnya yang menyebabkan orang yang add ieka ke circle diorang tak keluar gambar ?
Sebab ieka lupa nak tukar dari private ke public !

Muehehe. Macam bengong kan. Stress macam orang hilang anak mencari apa sebabnya, rupanya as simple as that. Lawak-lawak....

Itu ajalah kot. 'Till next time, ciao <3

Nota:
Thank you so much Shafiqah, Along, Abang Long, Adam. Lebiu !!

3 comments:

Engku Muzahadin said...

Aslkm. Sy ada masalah sama gak. Baru upgrade ke g+ smlm, masih tingtong.. Nak tukar dari private ke public bhg mana erk dlm g+ tu???

Ieka XieaRf said...

@Engku Muzahadin : awk pergi kat edit profile g+, then dkt sidebar "in your circle" awk tekat icon kat atas tu, then select public.

ifah dafila said...
This comment has been removed by the author.