5 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Algebra: First Day

Di Taip Laju-laju Pada 22 November 2012
Pertama kali belajar mata pelajaran Algebra. Mula-mula terasa lah juga berdebar-debar gitu. Takut susah and complicated. Biasalah matematik tahap tinggi sikit.

Dua hari lepas dah kena intro dah dengan subjek ni. Tapi setakat intro Chapter 1, memanglah rasa senang. Chapter yang lain tu, entahlah.

Chapter 1, Set. Lorek-lorek, kira sikit-sikit. Yang penting fikiran mestilah kreatif. Baru lah senang nak dapat jawapan.

Apa pun, tadi memang tak boleh nak focus. Sebabnya, tempat duduk tak selesa. Kerusi dalam DK2 (Dewan Kuliah 2) memang tak best langsung. Habis rasa kejang seluruh badan.

Dah tak selesa tu, memang tak ada semangatlah nak belajar. Bila tak ada semangat, mulalah kepala otak mula cari benda lain nak buat. Nasib baiklah baru kelas pertama. Tak susah. Tapi yang coming soon nanti, memang tak tahulah nak kata.

Ingat petang ni nak ulang kaji balik apa yang lecturer merepek tadi.

Sekarang ? Nak rehat kejap. Nanti pukul 2 ada lagi kelas. C++ Programming lagi you olls. Memang terbaik !

Tak tahulah lecturer subjek ni best ke tak sebab tak pernah lagi masuk kelas dia. Yang sebelum ni dia tak datang kelas. Harap-harap best lah.

That's All. Kalau ada masa, nanti petang update lagi. Kalau tak, lain kali pula. Ciao <3

5 comments:

EjaLeeza said...

salam dear. mcm mana dgn blog archive hierarcy style tu..boleh tolong akak buatkan tak...tq :)

xie_arf said...

@EjaLeeza : ieka dah buatkan tutorial dua tiga hari lepas. http://icysnowhite.blogspot.com/2012/11/tutorial-blog-archive-dalam-scroll-box.html :)

Nurul Aini said...

hehe..the bestlah..kalau duduk dalam dk memang serabut sikit. ada yang cakap senang tidur.

xie_arf said...

@Nurul Aini : kalau duduk ramai2, memang lecturer xprasan punya kita tdo. dk1 n dk2 memang xbest. dk laen best.

EjaLeeza said...

tq dear ieka :) nnt akak crditkan dlm blog akak..jemput singgah lizaiskandarwish.blogspot.com :)