1 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Tutorial Music Player Yang Cute. Bonus URL Lagu Gempak

Hello sayang-sayang semua ! Rajin pula nak tulis dua post petang ni. Biarlah. Tengah rajin ni. Good news kepada blogger baru. Saya , Siti Zulaikha, nak mengajar macam mana nak masukkan lagu dalam blog anda guna player yang sangat cute ni ! Silakan tepuk tangan !

1. blogger.com > dashboard > layout > add new widget > HTML/Javascript

2. Copy and paste code bawah ni.

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="170" height="20">
    <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
    <param name="bgcolor" value="#444444" />
    <param name="FlashVars" value="mp3=URL_LAGU&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=444444&amp;loadingcolor=000000&amp;buttoncolor=FF0967&amp;slidercolor=FF09D6" />
</object><br /><div></div>
Kemas kini ketinggian dan lebar player ikut kesesuaian blog korang.
Tukar warna ikut tema blog korang. Untuk lebih banyak warna: SINI
Masukkan URL lagu yang korang nak dendangkan. IMPORTANT! Mesti di hostkan oleh Iron DJ.

3. Save and Publish ! Senang kan.

Bukan nak buat baik lah kan tapi ni ieka bagi link URL lagu-lagu yang pernah ieka guna dalam blog ni. Maybe tak kena dengan taste korang. Tapi, kalau rasa nak guna, feel free. :)

Glee Cover - Don't Stop Believing 
http://media.irondj.net/mix/file/20918/_quot_Don_t_Stop_Believing_quot__-_Glee_-_cover__1_.mp3
Sofaz - Jalan Lapan Belas
http://media.irondj.net/mix/file/21241/Sofaz_-_Jalan_Lapan_Belas.mp3
Rahimah Rahim - Gadis dan Bunga
http://media.irondj.net/mix/file/21258/rahimah_rahim_-_gadis_dan_bunga.mp3
Spider - Tapi Bagaimana
http://media.irondj.net/mix/file/21514/Spider_-_Tapi_Bagaimana.mp3
Rossa - Ku Menunggu
http://media.irondj.net/mix/file/21883/rossa_-_ku_menunggu.mp3
Arvil Lavigne - Wish You Were Here
http://media.irondj.net/mix/file/23524/Avril_Lavigne_-_Wish_You_Were_Here.mp3
Couple - Takkan Pernah Melupakanmu
http://media.irondj.net/mix/file/26593/Couple_-_Takkan_Pernah_Melupakanmu.mp3
Hyper Act - Harapan
http://media.irondj.net/mix/file/27121/Hyper_Act-_Harapan.mp3
Kalau nak guna, tak payah malu-malu. Ambil je. Memang ieka upload sebab nak share dengan korang. Tak puas hati? Lagu entah apa-apa? Malas nak upload sendiri? ==' Tunggu la ieka upload lagi. Kalau ieka upload lagi, ieka akan update kat sini eh. Till then, jaa !

1 comment:

Happy Snowman said...
This comment has been removed by the author.