6 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Finally, The Final Finished

Assalamualaikum WBT. Selamat petang semua !!

Sebelum ieka nak menyambung cerita, ieka nak mengadu ni.
ieka tak makan lagi !!
Huhu. Lapar tapi malas nak pergi cari makan. Di sebabkan terlalu excited, tadi terus balik bilik teman Amira packing.

Kenapa excited sampai tak mahu makan? Haaa.. Ni yang nak bercerita ni. Moh dengar ramai-ramai !

Saya dengan ini mengumumkan bahawa saya dengan rasminya telah tamat pengajian Semester 1 Tahun 1 Sesi 2012/2013 Jurusan Diploma Sains Komputer (Multimedia) di Universiti Tekologi Malaysia, Kuala Lumpur.

Bangga pulak we olls. Haruslah sebab dah berjaya habiskan satu semester. Ada lagi 5 nak habiskan. Alo. Banyak lagi tuh. =='

Tak apa, demi masa depan, semua itu bisa di urus. Marilah sama-sama doakan ieka dapat fast track supaya ieka dapat habiskan diploma dengan lebih cepat. Dia cut setahun setengah kut kalau tak silap. Semoga ieka dapat. Amin.

Actually hari ini ada dua berita gembira !

Sebenarnya hari ini hari last ieka ada paper untuk final exam. Tadi paper Introduction to Multimedia. Penat gila menulis. Sikit-sikit nak definition, explanation, bla bla bla. Macam buat karanganlah we olls tadi.

Soalah pun boleh tahan susahnya. Tak lah susah sangat. Kalau tak ingat memanglah susah. Of course. Kalau hafal semua term, dan segala yang ada dalam slide yang lecturer bagi tu, memang boleh jawab dengan senanglah.

Ieka boleh je jawab tadi. Kira bolehlah keluar dengan senyuman yang melebar memenuhi pipi. Hihi.

Ok. Berita gembira kedua, mengenai carry mark untuk markah final Introduction to Multimedia. Sistem carry mark dekat UTM memang sangat amazing sebab carry mark ialah 50% daripada markah final.

The good news is ieka dapat 47% untuk carry mark. And, I am the second highest in my class after a Chinese student. Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat.

Walaupun subjek ni lebih kurang je macam subjek Sejarah sebab banyak gila benda kena hafal, tapi ieka still boleh score. Memang minat lah jawabnya tu.

Sebab itulah saya seronok sangat ni. Boleh kot dapat at least A untuk subjek ni. Kalau dapat 3.5 ke atas untuk setiap semester, ada peluang nak dapat fast track. Kena usaha lagi next semester.

Korang semua doakan ieka tau ! Demi mencapai cita-cita dan impian ieka. Marilah kita sama-sama mengankat tangan dan berdoa.

Amin.

Haha. That's all. Nak pergi cari makan sat. Ciao <3

6 comments:

khaiy said...

untungla,, dh habis sem 1,,, aq sini bru nk Final,, damn!! btw,, lawa la blog nih,, hahaha

xie_arf said...

rilek2. nnti abeh la. btw, thenx

khaiy said...

for what?? i mean,, u deserve the credit lah,, siyes lawa blog nih,,

xie_arf said...

thenx puji le..bkn sng ang nk puji aku an.

lyana said...

ieka.... dtg sini lg.. =)
1st, nak ucapkan congrates sbb b'jaya habiskan 1 sem.

ieka ambik multimedia, kiranya bahagian grafik la kan?
mesti pndai buat grafik cantik2 nanti.

xpe ieka.. masa mula2 mmg penat nak m'hafal semua term CS ni.
tp nanti bila dah masuk tahun 2 ke atas, lg best...

good luck ieka!

xie_arf said...

thanks. hehe. insyaAllah, ieka akan usaha supaya mnjadi sgt terer psl bnda2 ni.

n ieka xla pndai sgt grafik2 ni, xbapa kreatif sgt..skit2 bleh la. hehe