4 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Exam TITAS yang OhSem !

Subjek wajib student Tahun Satu Semester Satu Kursus Diploma di Universiti Teknologi Malaysia, Kuala Lumpur.

Subjek yang ieka sangat tak suka sebab:

  1. ieka tak suka menghafal
  2. ieka tak suka sejarah
  3. ieka malas membaca
  4. buku 236 muka surat yang tak ada gambar langsung
Alhamdulillah. Apa-apa pun, exam untuk subjek yang my least favourite ni dah habis. Syukur sangat. 

Walaupun study tak adalah teruk mana, tapi ieka still boleh jawab dengan sebaik mungkin. Cuma ada beberapa soalan yang tak berapa nak sure, betul ke ta jawapan yang ieka tulis.

Paper tadi ada dua bahagian. Bahagian A just soalan minta jelaskan and huraikan. Lebih kurang soalan structure lah cuma versi panjang sikit jawapannya.

Bahagian B yang ohsem ! Ada tiga soalan. Kena pilih and just jawab satu soalan. Yang bestnye, ruang jawapan untuk soalan tu ada dua muka surat. Agak-agaklah kan, banyak manalah isi yang kena ieka huraikan eh.

Akibat ke-blur-an yang amat sangat tadi, ieka pilih jawapan yang ieka rasa paling okay ieka boleh jawab. Soalan mengenai "Hak Asasi Manusia menurut perspekif Islam".

Sepatutnya ada tujuh.Ieka just ingat lima je. Lagi dua ieka hentam sajalah labu ! Agak-agak betul and oleh diterima akal.

Kira okaylah sebab ieka tak tinggal kosong ataupun jawab :
sila semak buku teks TITAS
Haha. Memang nak kena lempanglah kalau jawab macam tu. Agak-agak lecturer nak marah tak kalau jawab macam tu? Maybe boleh dapat lempang free.

Joking !

Free untuk dua hari. Hari sabtu nanti baru ada next paper. Programming.

Ieka adalah confident sikit untuk subjek ni kalau nak dibandingkan dengan TITAS. Tapi bak kata mak:
jangan dok over sangat, nanti menyesal
Jadinya, malam ni dan esok kenalah study sikit-sikit. Malam esok baru nak start study dengan sangat tekun. Tekun usaha jaya kan. :)

Itu je kot. Tak tahu nak merepek apa dah. Ciao <3

4 comments:

Anonymous said...

Assalamu'alaikum... awk ingt x soalan TITAS tuk final exam.. yang soalan A dan B tajuk apa yang keluar eh ?

Saya dri UTM johor

xie_arf said...

@Anonymous : waalaikumussalam. sori tapi ieka tak ingat langsung.

Anonymous said...

Awk x ingt eh... hmm.. sbnrnya esk kta bru start Final Exam.. klau awk ingt sket pun jdi la.. hehe..

xie_arf said...

@Anonymous : ieka dah reply kat FB serba sikit. harap mmbntu gak la.