4 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Virus Oppa Gangnam Style ?

Rasanya tak payahlah nak bercerita dengan lebih lanjut pasal apa itu Oppa Gangnam Style sebab rasanya dah ramai yang tahu kan. Just nak bagi info yang waktu artikel ini ditulis, sudah 72 juta watchers di youtube. Jumlahnya watchers setiap hari memanglah makin menurun tapi still an everage 2 juta orang sehari.

Apa yang hebatnya lagu ini? Entahlah. Ieka pun tak tahu. Ada orang yang addicted sangat sampai sikit-sikit "Oppa Gangnam Style". Ieka dah tengok MV lagu ni banyak kali and ieka tak rasa pun macam nak tiru or even nak nyanyi lagu ni.

Tapi kan, perkataan Oppa Gangnam Style tu dah trend kat twitter Malaysia hampir seminggu. Itu yang sangat mengejutkan. rasanya mula-mula ada orang start post, then yang lain semua tertanya-tanya, that's why trending tapi seminggu tu serius lama.

Abang ieka pun kena juga virus Oppa Gangnam Style ni. Dia balik tengah-tengah malam, ieka buka pintu kat dia, tiba-tiba dia jerit "Oppa Gangnam Style". Waktu tu ieka rasa macam, "Ah, sudah mamat ni!!" Dia on laptop, cari Oppa Gangnam Style kat Youtube then bising-bising suruh ieka download lagu tu kat dia. Masalah!!

Kawan-kawan ieka pun tak payah cerita la. Memang addicted terus lah. Siap hari-hari tengok, and cari parody je kerja diorang. Kami siap kenakan orang menari lagu tu waktu main Truth or Dare. Masalah kan.

But I'm curious, kenapa ieka tak kena pun virus lagu tu. Pelik lah!

4 comments:

khaiy said...

why u not get infected? because ur awesome like me. awesome people dont need that silly stuff like this oppa gagang telefon style,, we are what we are,, hahah,, jk,, apa yg aq merapu ntah,,

xie_arf said...

u are not merapuing but u are talking that english cause u're bajet and stuff..lawak je weyh..

yeah, kita memang ohseeemmm!!

pg izif said...

ag kan jenis wat xtaw kat bnd pelik2 ni....kan????

xie_arf said...

memang pn. aku xbagi prhatian kat bnda yg xmnarik.