0 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Tutorial: SCM Music Player




assalamualaikum semua
tak jawab berdosa, kalau jawab sayang

Apa itu SCM Music Player? SCM Music Player merupakan music player yang sangat best! apa yang bestnye?
  • Ada banyak skin untuk dipilih
  • Boleh add berapa banyak lagu yang korang suka
  • Senang nak embed ke blog
  • Tak akan berhenti play lagu even korang tukar page banyak-banyak
Banyak tak keistimewaannya? Best kan? Kalau nak, meh belajar dengan ieka. fokus taw!




1 Buka laman utama SCM Music Player >> SINI

2 Pilih skin yang korang suka. Just tick dekat petak bulat di hujung sebelah kanan. Bila dah siap, klik NEXT

3 Isikan semua column yang disediakan. Ikut suka nak letak berapa lagu pun. Nak satu lagu pun okay. Song URL, boleh ambil dari Youtube saje. Copy terus semua text dekat URL Youtube untuk video yang korang nak.




4 Ingat, korang boleh letak seberapa banyak lagu yang korang nak cuma bila lagi banyak lagu, lagi lambatlah nak load. Klik NEXT.

5 Bila di CONFIGURE SETTINGS, korang pilihlah ikut kesukaan korang. Bila dah siap, klik DONE.

6  Copy semua embed code yang diberi, then buka Dashboard > Layout > Add New Gadget > HTML/Javascript and paste dekat site.

7 Save dan lihatlah hasilnya.

Menjadi tak? Bagi link kat ieka taw, ieka nak dengar juga lagu favourite korang.^^

No comments: