0 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Tutorial: Center Header

assalamualaikum semua
tak jawab berdosa, kalau jawab sayang

Rasa rasa macam nak mengajar pula hari ini. maybe ieka akan buat beberapa tutorial hari ini. excited tak? kalau nak belajar, buka buku cepat. fokus ek.
Cara Nak Center Header

center header? apa maksudnya? maknanya, nak buat header blog korang terletak betul-betul di tengah blog korang. baru nampak kemas sikit. macam blog ieka.. uweeksss..





let's continue.

1. Sign In > Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget

2. Cari code ini:
/* Content 

3. Copy code yang ieka tulis bawah ini and paste atas code No2 tadi
.Header img {
margin-$startSide: auto;
margin-$endSide: auto;
}

4. Preview. Kalau menjadi, Save lah. kalau tak, report kat ieka di bawah ini ye.^^

No comments: