5 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Tutorial : Add Follower Widget

assalamualaikum semua
tak jawab berdosa, kalau jawab sayang


Mari buka buku ramai-ramai. Ieka nak mula mengajar ni. Atas permintaan my lovely sayang, ieka nak buat tutorial mengenai TAMBAH WIDGET FOLLOWER. Excitedlah kepada korang yang masih blur-blur alang gitu. Moh kita mulakan.

1. Terus ke Dashboard > Layout

2. Klik Add A Gadget. Then, akan keluar satu window. Scroll sampai jumpa Followers.
3. Bila dah jumpa, klik button tambah (+) tu, then select Save.
4. Selesai. Sekarang, korang drag lah widget tu, leatk kat mana-mana bahagian sidebar yang korang suka.

Al-kisah. ^^

5 comments:

Novelisorchid said...

bunga x jumpa=="

xie_arf said...

bunga pnya dashboard yg lama kot. try tuka yg bwu.

mira ~pau~ said...

Assalamualaikum akak ieka . Kalau untuk blogskin macam mana pula ? boleh buatkan tutorial tak ?

Ieka XieaRf said...

@mira ~pau~ : insyaAllah, kalau sempat ieka buatkan eh.

mira ~pau~ said...

Okay ! Terima kasih akak :D