4 Orang Jiran Sebelah Sibuk

The First Day Ended


assalamualaikum semua
tak jawab berdosa, kalau jawab sayang

akhirnya, tamat juga hari pertama ieka menjadi pelajar Universiti Teknologi Malaysia ini. menarik juga kelasnya. mula, belajar Introduction to Multimedia. then, belajar pula Programming Fundamental. kedua-dua subjek best bangat!

meh nak terang sikit pasal subjek ini. sekadar intro.

Introduction to Multimedia
honestly, ieka pun tak tahu nak terang apa sebab masuk kelas tadi, En Ahmad just adakan sesi pengenalan diri. tak belajar and tak sentuh langsung bab pelajaran. tapi ieka boleh bayangkan sedikit scope pelajaran nanti. kami maybe akan belajar mengenai apa itu multimedia, create image in 3D blocks, discuss tentang coding HTML, skill yang perlu dalam multimedia and so on....
menarik kan?

Programming Fundamental
untuk course ini, ieka akan belajar beberapa perkara termasuk cara nak buat software. bolehlah nanti ieka cipta software baru. haha. cakap senang. tapi yang pasti, ieka kena belajar mengenai C language. apa itu? C language ialah bahasa yang digunakan oleh komputer. macam susah tapi menarik!

itu sahaja kot celoteh ieka. internet lembab so macam malas nak menulis banyak-banyak. <--- apa kaitan?

pendek kata, jumpa lagi^^

4 comments:

wawa najwa said...

wahh :) selamat mula belajar :)

fiQRa said...

gud luck. apa pun yg adik buat, pegang pada niat yg satu :)

xie_arf said...

mekasih.........blaja sbjek best, best la.bla dah ada sbjek yg kreng, tnsen kn..

xie_arf said...

mekasih kak^^ sntiasa pgg niat nk blaja tu...always. and kak, mekasih sudi jguk blog ieka. tak sngka...huhu.. <-- xcited ni..