0 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Boys Tentang Girl, Friend & Girlfriend


assalamualaikum semua^^

post kali ini dilhamkan oleh saudari Khadijah Nizam

ieka nak bercerita sikit pasal perbezaan boys melayan ketiga-tiga jenis insan yang berada di sisi mereka. mari kita mulakan!

Girl
kebanyakan boys mata keranjang. so, maybe diorang akan melayan girls dengan sangat baik. at least better daripada layan boys yakni kawan-kawan mereka yang lain. percaya atau tidak? maybe ada lelaki di luar sana yang sedang baran dengan statement ieka di atas tetapi percayalah, ini adalah majoriti.
memang sudah menjadi lumrah lelaki akan tertarik dengan pesona wanita. kenyataan yang tidak dapat diubah. girls pula sangat lemah lembut. ego lelaki tidak akan membenarkan girls di hadapan mereka disakiti. bagus juga ada ego kan.

Friend
apabila bersahabat, pastinya semua mahu dikongsi. kita lupakan kawan biasa-biasa. mari kita fokus kepada kawan baik atau sahabat akrab. 
siapa mahu sahabat disakiti. ieka rasa, dalam banyak benda, boys sangat pentingkan rakan-rakannya. maybe layanan yang diberikan tidak sebaik layanan kepada girls tetapi keutamaan akan diberikan kepada kawan-kawan. percaya atau tidak, ini adalah kenyataan.
ieka dapati kenyataan ini based on beberapa kajian sendiri serta kajian daripada pakar psikologi.

Girlfriend
girlfriend adalah segala-galanya. lelaki yang baik pasti tidak akan sanggup merosakkan insan yang disayanginya. mereka akan melindungi hak mereka sebaik-baiknya. apabila sudah matang fikiran, lelaki tidak akan ragu-ragu lagi untuk mendapatkan ratu hidupnya.
andai terjumpa lelaki yang seikhlas ini, jangan sia-siakan mereka. tinggalkanlah lelaki yang hanya mahukan kepuasan serta bukan keikhlasan dalam perhubungan. 

lelaki merupakan insan istimewa. tanpa lelaki, wanita tidak akan dapat hidup. hal ini kerana, wanita merupakan sebahagian daripada tulang-belulang lelaki.

No comments: