8 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Aku Hormati Lelaki Itu

Maybe korang pernah tengok gambar ni di facebook ieka. maybe ada yang tak pernah. korang kenal tak siapa lelaki ni? yang depan ye,bukan yang belakang. tak kenal?! meh nak kenalkan.

Namanya ialah Omar Fauzan bin Mohd Zuki. kenapa nama ayah kitorang sama? mestilah sama. ini kan abang kepada ieka. satu-satunya abang yang ieka ada kat dunia ni.

Malam ni, ieka nak bercerita tentang lelaki yang ieka sayang sangat-sangat ni. manusia dari kaum Adam kat luar sana jangan jelous pula sebab korang semua takkan dapat menangi sayang ieka sama banyak dengan abang ieka ni.

Abang ieka jenis panas baran juga, samalah macam adik dia ni, tapi dia lebih kepada bara and ieka pula api. maksudnya, kalau dia marah, dia akan pendam. jarang nak marah orang lain. cuma bakar diri sendiri saja. dia takkan marah pada orang yang tak bersalah. cuma kadang-kala, dia terlepas marah.

Kenapa ieka rapat dengan abang? enrah. ieka rasa maybe sebab kami dua orang membesar sama-sama. beza umur kami 6 tahun. jauh kan. so, macam mana pula boleh kata membesar sama-sama?

Abang ieka tak masuk asrama macam kakak-kakak ieka yang lain. dia paling selalu ada di rumah. dia yang selalu main dengan ieka. sebab itulah kami rapat.

Abang memang unik. senang cakap, susah nak cari lelaki yang perangai macam dia. abang rajin, lagi rajin daripada ieka. tiap-tiap malam dia basuh baju sebab kesian kat mak. tiap-tiap hari dia pergi kerja dengan abah. cuma kadang-kadang saja tak sebab dia sakit atau penat sangat-sangat. dia seorang yang setia. walaupun dia taklah cerah sangat tapi jangan terkejut kalau ramai yang suka kat dia. tapi dia tak pernah layan. sebab dia cuma nak kat seorang tu saja. dia pandai masak. dulu, abang selalu masak untuk ieka. sedap~

Ieka teringin nak cari lelaki yang macam abang tapi ieka tahu mustahil. ieka takkan sanggup nak hidup tanpa insan ini. dialah lelaki kedua yang ieka sayang selepas abah. semoga dia akan dapat hidup bahagia. ieka doakan yang terbaik untuk dia. -amin-


Published with Blogger-droid v2.0.3

8 comments:

Mas Ira Syafila said...

btw , abang hang kata aku comeyy kan ? <3

xie_arf said...

bila, ada ka?xingat lak..er..

Mas Ira Syafila said...

bila hang baru list aku sebagai sister di FB --''

xie_arf said...

owh..hehe..ingat2..

Mas Ira Syafila said...

ni yang sayang abg hg nihh . abg hg , abg aku jugak kan ? sbb hg adik aku . hahahaa

Siti Nur Alia said...

weyh . terharu gila aku baca <3

xie_arf said...

@MAS IRA: yala2..ang kakak aku..
@ALIA: jangan smpai nagis lak..huhu..

Anonymous said...

well...bg jan mmg sempoi....nnt dy lak jga kdai lpaih kak long...