4 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Sugar Glider Yang Sedang Makan

Saje malam ni nak post guna fon. Sebab gamba budak dua ekor ni ada dalam fon. Malas nak transfer. Kira aci la kan.

Ieka  nak cita sikit tentang budak kecik berdua ini. Wat masa ni, ieka dan abang still tak bagi lagi nama kat budak-budak ni. Alasan: kami belum dapat bezakan budak berdua ni. Sama ja muka dan corak. Cuba korang tengok, sama kan?

Perihal mereka. Kami bagi makan epal je. Dua hiris epal untuk sepanjang siang. Malam pula, dua hiris lagi. Macam yang korang tengok dalam gambar, diorang memang suka makan dalam satu bekas. Padahal, abang letak dua bekas makanan dalam sangkar. Bila ubah, diowang akan kembali makan sama-sama juga. So, biar ja lah diorang berebut.


INFO TENTANG SUGAR GLIDER YANG PATUT DIKETAHUI

1. Jangan bagi mandi. Mengikut Sir Irwan, sugar glider boleh mati jika mandi dengan air.

2. Jangan tiup angin yang kuat pada mereka. Mereka sangat takut dengan hembusan angin termasuk nafas manusia.

3. Mereka tidak menggigit. Mereka hanya mempunyai kuku yang tajam tetapi tidak akan mencederakan kulit manusia.

4. Mereka akan terbuang air besar jika berada dalam keadaan takut, terkejut atau was-was.

5. Najis mereka tidak berbau.


Itu sahaja. Nanti ieka update lagi.


Published with Blogger-droid v2.0.3

4 comments:

Anonymous said...

Hurrah! Finally I got a website from where I be able to genuinely obtain useful data regarding
my study and knowledge.

Here is my webpage - more twitter followers

Anonymous said...

Hurrah! Finally I got a website from where I be able to genuinely obtain useful data regarding my study and knowledge.


Also visit my site :: more twitter followers
my webpage > how to increase twitter followers

Anonymous said...

Greetings! I've been reading your weblog for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Atascocita Tx! Just wanted to say keep up the excellent work!

Review my web blog get followers

Anonymous said...

This paragraph provides clear idea in support of the new visitors of blogging, that truly how to do blogging
and site-building.

my page; get followers