3 Orang Jiran Sebelah Sibuk

Makna Sahabat Pada Anda





assalamualaikum semua^^

tadi ieka wat bacian sikit kat Facebook. saje jer. nak tahu pendapat kawan-kawan tentang satu perkara yang rasanya semua orang suka nak berbincang. benda yang semua orang ada, semua orang hargai, semua orang sayang. apa dia?

KAWAN





ieka wat post la nak tanya pendapat kengkawan tentang tajuk kita malam ni.

APA MAKNA KAWAN/SAHABAT KEPADA ANDA?

apa kata diorang? mari kita usha!


Mas Ira Syafila yang berada di samping kita saat susah dan senang . bila kita sedih , dia dapat tenangkan kita dan buat kita senyumm balik . yang pastinya , tak penah tikam belakang kawan sendri :DD


Ding Dong Rebellion kawan...just kwan,,utj ilangkan rsa boring...sahabat yg sntiasa ada klo ka epy or sdey...snang or ssah...yg sntiasa bntu kta,,

Zulaikha Zakariya kawan yg selalu mendengar luahan hati,perasaan kita. sentiasa ada dekat dgn kita saat senang mahupun susah. tak pernah ambil kisah kalau kita ni bt apa-2 kt dy. penyimpan rahsia yg baik :)))

Meejah Yusoff kawan... seseorg yg memahami kita walaupun kita x ucap sepatah perkataan pun.. yg mampu beri support... yg tahan ngan perangai kita tapi kalau kita buat salah dia berani tegur betulkan.... ye saya masih berusaha nk jadi kawan yg camtu...... wish me luck~ ♥

Amelia Natasha kawan eh? orang yang selalu ada dengan kita. orang yang selalu buat kita happy. sentiasa ada dengan kita masa senang mahupun susah. semakin ramai orang yang kita sayang, semakin ramai orang yang tinggalkan kita. macam tu jugak kawan. sebab tu kita kena pandai pilih kawan. banyak masa kita luangkan dengan kawan kan. so kawan yang akan mencorakkan hidup kita. saya sayang kawan saya ♥

Maisarah Ismail Friendship is like peeing on yourself, everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings.

Jia Nazrul kwn ye? orng yg sllu je ad dgn kta bla kta ska2...tp kalo shbat.owng yg slalu ad dgn kta dlm ske dka...stiap mse dye ad je dgn kta..sllu tnangkan aty kta bla kta dlm mslh..akn tlong ncbe bntu sbaik mngkin kalo kta nie ssah...tu r shbat...


Idham Abdullah kau dan aq sahabat~~~
untuk slamanya x2~~
setiaaa~~



Norhidayati Khalid kwn t0k senang,suka2,s0n0k2...senang ja dpt...tp kwn tok time ssh,time kita duka ssh sgt nk dpt..dh 2 klu dh dpt kwn yg ssh nk dpt 2 hargai la dy..♥

terharu juga ieka baca tadi. sebabnya, tak sangka kawan-kawan ieka nak bagi pendapat yang sweet mcm ni. betul pa yang diorang kata. kawan ketawa, merata boleh dapat. tapi kawan menangis, susah dicari walau seorang. ieka bersyukur sebab ieka punya kawan-kawan yang baik hati, penyayang, memahami etc. banyak sifat diorang kalau ieka nak list kat sini.

apa-apa pun, ieka just nak pesan something, hargailah kawan-kawan anda selagi mereka ada di sisi.

macam ieka, ieka baru rapat dengan beberapa orang kawan bila di beberapa minggu terakhir sekolah. rugi kan? ieka kenal diorang dari form 1, tapi hanya rapat dengan diorang selama 2 minggu sahaja. sedih betul. ieka harap ieka boleh jumpa kawan-kawan lagi. semoaga Allah mendengar doa ieka. -amin-

p/s- thanks kepada semua kawan-kawan yang hadir bagi pendapat. sayang korang semua!  ♡

3 comments:

K O R I E said...

yeah, selamat hari sahabat sedunia ;p

xie_arf said...

maceh ^^

pg izif said...

kawan tu macam perangai kita....sebab tu bila kita kawan ngn budak bek kita jd bek...kawan ngn kureng sikit jd la kureng sikit...lgpon kita kawan klaw kita selesa ngn dy or dy wat kita selesa ngn dy...kawan ni ramai...sahabat tu sikit sja...teman sejati tu hanya kenangan waktu susah sahaja yang mengikatkan ikatan teman tu...so pyh nak jmpa teman...:)